Rólunk

Az Okoslégy csapatának célkitűzése, hogy otthonunk környezeti lábnyomát csökkentsük. Ehhez folyamatosan keressük és teszteljük az újabbnál újabb eszközöket, és frissítjük a kínálatunkat.

Egy otthonban többféle környezeti terhelés jelentkezik.

  • Hulladékkezelés
  • Energiafelhasználás (Víz, gáz, elektromosság)

Hulladékkezelés

Szemét csökkentése

Szelektív hulladékkezelés

Újrafelhasználható termékek használata

Környezetkímélő termékek használata

Energiafelhasználás

Elektromosság

Ezen a téren az elmúlt évtizedben nagyon sok változás ment végbe. Először is a felhasznált villamos áramot már lehetőség van nem csak szolgáltatótól venni, hanem már magunknak is előállíthatjuk napelemcellák segítségévél. A felhasználásnál is lehetőségünk van energiatakarékos eszközök használatára. 2018-ra a technológia pedig már odáig fejlődött, hogy az otthoni eszközeinket felokosíthatjuk és távolról figyelhetjük, sőt akár irányíthatjuk őket, hogy csak akkor működjenek, ha igazán szükség van rájuk.

Az Okoslégy oldalon olyan termékeket gyűjtöttünk össze amelyekkel az otthonodat felszerelheted a legújabb technikai eszközökkel amelyek sok esetben akár már maguktól is működni képesek a te elképzelésed szerint.

Víz

Az átfolyásszabályozók alkalmazásával jelentős mennyiségű ivóvizet és energiát takarítunk meg. Alkalmazásuk egyszerű, a meglévő csapokat kis költséggel könnyedén víztakarékossá alakíthatjuk át.
A víztakarékos átfolyás szabályozót a csapvégszűrő helyére beszerelve azonnal energia- és költségcsökkenés mutatkozik, ezen túlmenően pedig még a csap használata is komfortosabbá, kényelmesebbé válik.

Míg egy hétköznapi csap 12-18 liter vízmennyiséget enged át percenként, s a kereskedelemben jelenleg kapható víztakarékos csapok is átlag 8,3-12 litert, addig az általunk forgalmazott víztakarékos átfolyás szabályzók a vízáteresztést változatlan komfortérzet mellett percenként akár 1,7-8 liter/percre is lecsökkentik.

Aerátort (perlátort): csapvégszűrő, mely kiszűri a csőhálózatból érkező szennyeződéseket és levegővel keveri a csapból távozó ivóvizet, ezáltal a használat komfortosabb.

forrás. http://okoenergia.hu/vizadagolokrol-altalaban/

Gáz